murat kemer

Tapınak fahişeleri

''Çoktanrılı olan Sümer dininde, özellikle büyük tanrıların mabetlerindeki isteyen kadınların kutsal görevlerinden biri de tanrının gelini olarak 'genel kadın' lık yapmak. Diğer rahibelerden ayrılması için de başlarını örtmeleri gerekirdi...''

İşte türbandaki bu tarihsel kökenin ilerleyen çağlardaki serüveni ise şöyleymiş: ''Çok sonra İÖ 1600'lerdeki Asur kanunlarında evli ve dul kadınların da başlarını örtmesi şart koşularak, yasal s e k s yapan mabet fahişeleri gibi kabul edilmişler. Bu gelenek önce Yahudi kadınlarına, sonra da İslam kadınlarına uygulanmış.''

Laiklik ve örtünme

Büyük kanlar dökülerek, olmazları olur yaparak bugüne getirdiğimiz Cumhuriyetimizin geleceğinin kadınlarımızın başını bohçalayan bir bez parçasına bağlanması, beni ve benim gibi düşünenleri son derece üzüyor. Bunun üzerinde 1980 yılından beri durmuş, sakıncalarını ilgililere mektuplar göndererek, telgraflar çekerek, gazetelerde yazarak anlatmaya çalışmıştım. Hatta mahkemelere verileceğimi düşünmeden örtünmenin mabet fahişeliğinden geldiğini çeşitli yerlerde belirttim. İlişikte kopyasını sunduğum 1985 deki YÖK kararı beni isyan ettirmiş ve hemen tepkimi mektupla bildirmiştim. Ne yazık ki aldırış eden olmadı. Bu tepkilerimin bir kısmı “Vatandaşlık Tepkilerim” adlı kitabımda yayımlandı.

1- Ateş bacayı değil evi sardı artık. Bu başı bağlılar üniversiteye girerse liselerde, ilkokullarda da başlayacak hemen. Bu ancak yeni fark edilmeye başladı. Önce yapılacak şey bence: Laik devletin kurumlarına din kıyafeti ile girilemez şartı kat’i olarak konulmalı. Bu ayni zamanda İmam Hatip kızlarına da tatbik edilmeli. Kuran kurslarında küçücük kızların başları örttürülüyor. Oradan İmam Hatiplere geçiyorlar, Üniversiteye gelince olamaz! Bu da doğru değil. Ya kızların o okula gitmesi önlenmeli ya da girenlerin başları örttürülmemeli. Zararın neresinden dönülürse kardır, diyerek hemen başlamalı.

2- Kuran kurslarına kimse aldırmadı. 3000 fakir kızı üç yıl parasız yatılı okutan bir yığın kuran kurslarından siyasetçilerin, eğitimcilerin, aydın geçinenlerin, yerel idarelerin, gazetecilerin haberi olmadı. Bunlar parayı nereden buluyor, bunları kimler besliyor, arayan soran yok. Fakir insan gününü kazanmaya bakıyor, nerede yararı varsa oraya dönüyor. Köy Enstitülerin korumaya aldıkları çocukları şimdi onlar alıyorlar. Birincisi ülkeyi çağdaşlığa taşıyacak, gençler yetiştiriyordu. Bunlar Cumhuriyeti yıkacak, memleketi geriye götürecek nesiller yetiştirmekte. Bugün bu kurslar mahalle aralarına da girdi. Ve mahallede çocuğunu ona göndermeyen kınanıyor ve mecbur ediliyor. Burada başlarını örtmeyenlerin saçlarının ahrette yılan olup başını saracağı korkusu veriliyor çocuklara. Yazık değil mi bunlara.

3- Okula gitmeyen, devlet kurumunda çalışmayanların başlarını örtmesine kimse karışamaz. Bunların çoğu da aile baskısı, mahalle baskısı ve koca baskısı ile veya para ile örtünüyor. En önemlisi bunun okullara sıçramaması. Bir sıçrarsa bir daha önü alınmaz.

4- Laik devleti temsil eden, kendileri modern giyimli beylerin eşlerinin de başları bohçalı resmi ziyaret yapmaları önlenmeli. Başlarını açmayacaklarsa Erbakan’ın söylediği gibi evlerinde otursunlar. Onlar öyle çıkarlarsa artık gerisi çığ gibi gelir. Olmaz diyenlerin alnını karışlarım. Şimdiye kadar kimisi hoşgörü, kimisi demokrasi diyerek bunların yolunu açanlar tehlikeyi ne yazık ki görmediler. O bez parçasının arkasında koca bir Cumhuriyetin yıkım planları olduğunu, din devletinin de kurulma temelleri atıldığını hala algılamayan aymazlar, gafiller, hainler var. Hele “Onlar öyle gezer, biz böyle gezeriz” diyen o zavallı, budala kadınlara şaşıyorum. Seni öyle bırakırlar mı acaba!! Örtünenleri namuslu, dindar bulanlar ve örtünmeyene diş bileyenler, namus, din uğruna, kardeşlerini, kızlarını öldürenler fırsat bulunca sizi de öldürecek, taşlayacaklardır. Hiç kuşkunuz olmasın. İlginç olanı kadınlar hep erkeklerin isteklerine alet olmuş, erkekler onların sırtlarına basarak istediklerini yapmışlardır.

Önderimiz yüce Mustafa Kemal Atatürk ile uyanan kadınlarımız artık kendi ayakları üzerinde durarak kimseyi sırtına bindirmeden devrimlerimizi korumak için canla başla çalışmaktadırlar. Hedefimiz özgürlüğümüzü, haklarımızı ve laikliği bir bez parçasına kaptırmadan çağdaşlık yolundaki bütün engelleri aşmaktır. Ne yazık ki bunda çok geç kalındı. Nasıl önüne geçilecek bilemem.

Muazzez İlmiye Çığ
27.09.2007 




5 yorum:

  1. akıl hocanız7 Ocak 2012 20:32

    aslında türbanlıları aşağılamak bazı sınırları aşınca anlamsız ve ters etki yapar. insan gerçekleri söylemeli, türban en başta sexy bişey o yüzden bu kızlarımız sexy bu sebeple aşağılanan sadece anlayış olmalı ve kötü çirkin giyinenler. Bu geleneksel olanla dinin karışması sonucu oluşmuş bişey yoksa hangi müslümanın dili varır bu işlere hakaret etmeye, üç beş tane bulursun anca, o yüzden koskoca dinimizde bi örtü kelimesi geçmeyecek mi yani, ama her kelimeye ayrı hikaye düzen söze söz katanlar, dini dinden ediyorlar. Din ne içindir: İnsanın namusu örtülü olacak, iyi insan olması için yaptığı ibadetleri iyilik sanmayacak, asıl iyilik nedir bilecek, inşallah gökten biyerlerden işin ayıklayıcısı, düzelticisi falan gelirde, sadece inanıp inanmama meselesi kalır ortada..

    YanıtlaSil
  2. Evet tarihi gerçekleri yadsıyamayız. Tapınak fahişeleri gerçek bir tanımdır.

    YanıtlaSil
  3. Dinimizde kapanma yok. Hala siyah çarşafla kapanma hiç yok. Lütfen dinimizi doğru yaşayalım. Olmayan şeyleri uydurmayalım. Çocuklarımıza yanlış bilgi vermeyelim. Eğitimsiz insanlar genelde kapalı. Neden? Çünkü araştırma okuma ruhları yok. Önce okuyun sonra yorum yapın.

    YanıtlaSil
  4. Dinimizde kapanma yoktur. Kuranı okuyanlat bunu çok iyi biliyor. Hala siyah çarşafla kapanma hiç söz konusu olamaz. Peki neden neden etrafimiz değişik türbanla var. Eğitimsizlik ve araştırma yönelik ruhumuz olmadiğından. Biz sadece namus ve kıyafete onem veriyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Dinimiz o kadar güzel ki hiç bir parça kumaşla ibaret değil. Çıkarın şu çarşafları. Sizden istenilen insan olmak!!! İnsan.

    YanıtlaSil

Türban’ı doğru takanlar, ya da yanlış takanlar diye bir şey yok. Çünkü Türban sadece kafa kılını kapatır. Kuran’da açıkça; kafa kıllarınızı değil, mahrem yerlerinizi kapatın diye yazıyor!.. Kara Çarşaf takın diyor. Ancak Kara çarşaf Türkiye’ye uygun bir model olmayacağı için Amerika ülkemize BOP projesi kapsamında Türban’ı uygun gördü…

TÜRBANCILAR bir çok yerde Yüce Atatürk’ün annesini örnek gösteriyorlar!. Ancak Kılık ve Kıyafet Devrimi gibi muazzam bir yenilik ve çağdaşlaşma hamlesinden sonra Atatürk’ün etrafında örtülü kadın kalmadı. Zübeyde hanımın dönemin şartlarına göre kullandığı Siyah örtüyü örnek gösteren yobazlar, neden rengarenk sıkmabaş TÜRBAN’I savunuyorlar çok merak ediyoruz? Yobazlara özgü derin çelişkilerden birisi…

Bu sitenin hiçbir yerinde ‘’ulan’’kelimesi bile yoktur!. Küfür ve kolpatör tehditler haricinde söyleyeceği şeyler olanların yorumları onaylanıp yayınlanacaktır.


KAFA KILLARINIZI DEĞİL, MAHREM YERLERİNİZİ ÖRTÜNÜZ!..

Takunya Libidocusu Yönetim Kurulu.


Sitemiz maddi beklenti içinde olmadığı için reklam içermez! Yazıların içinde bulunan kırmızı renkli kelimeler, konuyla ilgili diğer yazılar ya da video sayfalarıdır.